Danijel Markić (Diplomski, 2010)
Upotreba sustava za e-učenje u nastavi informatike : programiranje u Pythonu

Učenje putem Interneta definira se kao učenje u kojem se nastavni sadržaji prezentiraju putem Interneta. Pri tome je potrebno imati računalo s priključkom na Internet. E-učenje podrazumijeva usvajanje nastavnih sadržaja i ostvarivanje aktivnosti uz pomoć  elektroničke tehnologije. Nastavni sadržaji se prezentiraju, usvajaju i vježbaju uporabom računala  i druge  elektroničke  opreme poput kamere, fotoaparata, a u novije vrijeme i mobitela. 

E-učenje  studentu omogućuje  rješavanje  problema  i  brzo  pronalaženje informacija. Ono nije zamjena za nastavnika, već alat za poboljšanje nastave. Nastavniku računalo  postaje pomoć pri realizaciji nastavnih sadržaja u svim nastavnim situacijama. On postaje organizator, voditelj koji daje osnovne smjernice, a student je taj koji aktivno djeluje, čini, istražuje i radi.

Na računalu je postavljen program ili alat koji olakšava tu komunikaciju, a povremeno se rezultati testova ili upiti postavljaju i internetom šalju nastavniku koji na njih odgovara. Takav se sustav još naziva sustav za upravljanje učenjem (eng. Learning Management System).

Ključne riječi:
e-učenje, programski jezik Python

Zatvori